BEP’in temel amacı nedir?
IEP, öğrenciye ihtiyaç duyduğu özel eğitim hizmetlerini ve ilgili destek hizmetlerini sağlamaya yönelik yazılı bir taahhüttür. BEP, ailenin, okulun ve tüm ilgili kuruluşların çalışmalarını ve öğrenciye katkılarını izlemek ve değerlendirmek için bir araçtır.
BEP neden gereklidir?
IEP NEDEN GEREKLİDİR? Engellilik türü ve derecesi ne olursa olsun herkes öğrenebilir. BEP kişiselleştirilmiş bir yol haritasıdır. IEP sayesinde bireyin desteğe ihtiyaç duyduğu alanların nasıl ve ne kadar süreyle desteklenmesi gerektiği planlanır.
BEP’in içeriğinde neler yer alır?
Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (IEP) içeriğinde neler yer almaktadır? Uzun vadeli hedeflere ulaşmak için kısa vadeli hedeflere ihtiyaç vardır. Makale…
BEP geliştirme biriminin görevleri nelerdir?
✓BEP geliştirme biriminin öğrencinin gelişimini değerlendirmesine olanak tanır. ✓BEP geliştirme biriminin programın, materyallerin ve eğitimin başlangıç noktalarının etkililiğini değerlendirmesine yardımcı olur. (1) Özel eğitim gereksinimi olan bireyler için, izleyecekleri eğitim programına dayalı bir Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (BEP) hazırlamak önemlidir.
BEP uzun dönemli amaçlar nedir?
UZUN VADELİ AMAÇ: Bunlar öğrencinin ortalama bir çalışma yılı içinde ulaşmasını istediğimiz hedeflerdir. KISA VADELİ AMAÇ: Bunlar öğrencinin bir ünite ve/veya 1-2 ay içinde ulaşmasını istediğimiz hedeflerdir. DERSİN AMACI: Bunlar öğrencinin 1-2 ders saati ve/veya 1-2 hafta içinde ulaşmasını istediğimiz hedeflerdir.
Kısa dönemli amaç nedir?
Kısa vadeli hedefler; Bunlar öğrencinin mevcut başarı düzeyi ile uzun vadeli hedef arasında kalan ve daha kısa bir sürede elde edilen alt hedeflerdir. Uzun vadeli hedefler genel nitelikte olsa da, kısa vadeli hedefler daha spesifik ve ayrıntılıdır.
Her dersten BEP hazırlamak zorunlu mu?
Özel eğitim gerektiren öğrencilerin bulunduğu tüm okullarda IEP zorunludur. HER DERS İÇİN IEP HAZIRLAMAM GEREKİR Mİ? Her sınıf için IEP hazırlamak zorunlu değildir. Öğrencinin temel ihtiyaçlarına göre hazırlanır.
BEP planı hazırlamak zorunlu mu?
Öğrencilerin katıldıkları programlara dayalı Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (BEP) hazırlanması ve bu okullarda Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı Geliştirme Birimi kurulması zorunludur.
BEP planı hazırlamak kimin görevi?
Ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı mevzuatına göre, özel eğitim gereksinimi olan tüm öğrenciler için Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (BEP) hazırlanması yasal bir zorunluluktur. · BEP’yi kim hazırlar? BEP, okulda özel eğitim gereksinimi olan öğrencilerle çalışan tüm öğretmenleri kapsayan BEP Geliştirme Birimi’nin koordinasyonunda hazırlanır.
BEP’i kim uygular?
Tanılama sürecinde; sınıf öğretmeni, psikolojik danışman, okul müdürü, veliler ve öğrenciler birlikte çalışır. Zorunlu ilköğretimi tamamlamış veya özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklar için hazırlık sınıfları açılabilir.
BEP toplantısını kim yapar?
BEP Geliştirme Birimi, okul müdürü veya görevlendireceği müdür yardımcısı başkanlığında; a) Rehber öğretmen, b) Öğrencinin sınıf öğretmeni, c) Öğrencinin dersini veren branş öğretmenleri, d) Öğrencinin velisi, e) Öğrenciden oluşur.
BEP hangi öğrenciler için hazırlanır?
Hiyerarşik bir düzen izlemeyen ünite tabanlı derslerde, her ünitenin uzun vadeli bir amacı vardır ve bu uzun vadeli amaç kısa vadeli bir amaçla birleştirilir. Öğrencinin aldığı her ders için bir Bireysel Eğitim Planı (IEP) oluşturulur.
BEP neden hazırlanır?
BEP’in amacı, özel eğitime ihtiyaç duyan çocuğun en uygun eğitimi almasını sağlamak ve çocuğun eğitimsel değerlendirmesini yapmaktır. Bireysel Eğitim Programı ayrıntılı olarak tasarlanmıştır. Bireye göre uyarlanmış ve yüksek netlikle iş birliği içinde hazırlanmıştır. Öğrencinin performansına uygundur.
BEP dosyasını kim saklar?
✓ Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (BEP) ekibi lideri ve sınıf/sınıf rehberlik danışmanı, Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (BEP) dosyasının tutulmasından sorumludur.
Destek eğitim odası planını kim hazırlar?
Destek sınıfında öğretim hizmetlerini kim planlar? Okul yönetimi, destek sınıfında eğitim alan öğrencilerin ve öğretim hizmetleri sağlayan öğretmenlerin destek sınıfında olacağı günleri ve saatleri planlar.
Bireyselleştirilmiş geçiş hizmetleri planı nedir?
Bireysel eğitim programları ve geçiş planları. Program: Bu, tedbirleri ve alt adımlarını kimin ve nasıl gerçekleştireceğini belirten ayrıntılı bir plandır. Eğitim programı: Ulusal eğitim politikasıyla çelişmeyen bireyler için düzenlenen tüm faaliyetleri ve yönergeleri içerir.
BEP hazırlama aşamaları nelerdir?
Genel olarak, BEP geliştirme süreci BEP’i hazırlama, planlama, uygulama ve izleme aşamalarından oluşur. Bu sürecin etkili bir şekilde yürütülmesi bu dört aşamanın dikkatlice takip edilmesine bağlıdır.
Bireyselleştirilmiş eğitim programının yararları nelerdir?
Bireysel eğitim programının avantajları şunlardır: Öğrencinin ihtiyaçlarının kapsamlı bir şekilde belirlenmesine olanak tanır. Bireyin öğrenme hızına göre hazırlanır. Ebeveynler arasındaki iletişimin kolayca gözlemlenmesine olanak tanır. Daha fazla makale… •3 Ağustos 2023
BEP planı hazırlamak kimin görevi?
Ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı mevzuatına göre, özel eğitim gereksinimi olan tüm öğrenciler için Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (BEP) hazırlanması yasal bir zorunluluktur. · BEP’yi kim hazırlar? BEP, okulda özel eğitim gereksinimi olan öğrencilerle çalışan tüm öğretmenleri kapsayan BEP Geliştirme Birimi’nin koordinasyonunda hazırlanır.